Minusta

Kuka olen

Olen pienestä kunnassa, Simon Kunta #sisukassimolainen, asuva 27-vuotias mies. Olen harrastanut kuntosalia, jossa pääpainoni on ollut voimaharjoittelu aina siitä asti kun olin 13-14 vuotias. Olen aina tykännyt auttaa, tsempata ja opettaa muita. Innostus valmentamiseen lähti 2016 vuoden aikana, kun tuttavani kyselivät minulta, jos voisin auttaa heitä treeniohjelmien parissa. Tajusin, että tästähän minä tykkään ja oli mahtavaa nähdä muiden saavan tuloksia aikaan.

Meriittejä olen saavuttanut voimanoston puolelta 1x SM kulta penkkipunnerruksessa, 2x SM hopea voimanostossa, kilpaillut voimamieslajeissa voittanut mm. Kalotin Vahvin 80kg sarjan sekä sijoittunut OSG:N voimamiesten MM-kisoissa 11/38 (vuonna 2022). Olen myös harrastanut triathlonia ja juoksua (kisannut myös näissä).

Lue tarinani tarkemmin tästä: Ylipainoisesta Voimamieheksi

 

Koen, että todellinen osaaminen tekemiseen syntyy vain tekemisen kautta. Voin itse puhua vain sellaisista asioista varmuudella, jotka olen itse kokenut tai olen asiakkaiden kanssa yhdessä kokenut

Sijoitukseni voimamiesten MM-kisoissa 2022 Floridassa oli 11. Tiukassa kisassa oli 38 osallistujaa sarjassani (miehet alle 80kg)

Missioni

Seison sanojeni takana annan sen minkä lupaan. Jos koet, että et ole saanut sitä tai lupasin tai koet, että et saanut rahoillesi vastinetta, pyydän että olet minuun välittömästi yhteydessä. Ohjelmani eivät sisällä mitään ihmeellisiä vippaskonsteja, vaan enemmänkin "perus tekemistä" laadittuna sinun tavoitteillesi.

 

Harrastin Triathlonia vuosina 2019-2020. En silti ikinä jättänyt punttitreenjä missään välissä pois

Oikea aika aloittaa on nyt.

Jos olet tänään edes promillen parempi kuin eilen, olet kehittynyt. Pyrin joka päivä olemaan hieman parempi kuin eilen.

Asiat eivät kuitenkaan aina etene näin lineaarisesti. Mutta, jos jatkuvaan kehitykseen tavoitellaan, päästään pitkälle.

Riittävän levon kautta syntyy virtaa ja energiaa elämään. Kun laitetaan ruokavalio kuntoon, saa tästä kirkkaamman mielen ja oikeaa polttoainetta kropallesi. 

Tämä lisääntynyt energia, joka syntyy levosta ja ruokavaliosta ruokkii motivaatiota liikkumaan. Tästä kokonaisuudesta (lepo-ravinto-liike) muodostuu ikään kuin hyvän olon ympyrä, joka vain ruokkii itseään tekemään enemmän, lisää ja paremmin.

Lisäksi on tärkeää pitää elämä tasapainossa. Liika "hälinä" arjessa ja liian monen asian yhtäaikainen tavoittelu voi olla liikaa. Tästä syystä on tärkeää, että myös mentaalinen puoli on kunnossa.

Joka päivä on hetkiä jolloin pitää ottaa itseä niskasta kiinni ja mennä epämukavuusalueella. Kuitenkin jatkuva epämukavuusalueella oleminen polttaa sinut loppuun pitkässä juoksussa. Stressi on stressi ja liika on liikaa.

Ihmisen hyvinvointi ei ole vain yhdestä pilarista rakentuva asia, vaan se on hyvin moniulotteinen kokonaisuus.

Yhteiskuva Suomen joukkueen kanssa MM-kisoista Floridasta 2022 marraskuussa. Kuvassa alarivissä toinen oikealta

Periaatteitani ja Valmennusfilosofiaa

 1. Jokainen ihminen on yksilö. Se mikä toimii sinulle ei välttämättä toimi minulle ja toisin päin. 
 2. Lähes kaikessa tekemisessä tärkeintä on kuitenkin consistency (säännönmukaisuus) ja se että voidaan noudattaa ja pysyä pitkäjänteisenä
 3. Liian nopeat muutokset puoleen tai toiseen voi johtaa haasteisiin. Kuten, jos rajoitetaan liian radikaalisti energiansaantia --> Ylensyönti kohtaukset tai mielettömät himot. Tai jos lisätään alkuun liikaa liikuntaa --> Loukkaantumisriski kasvaa tai liikunta alkaa menettää mielenkiintonsa
 4. Mitä "puhtaampana" pidät ruokavaliosi niin sitä vähemmän todennäköisesti himoitset herkkuja kuten sokeri tai rasvapitoisia nameja.
 5. Puhdas ruokavalio koostuu "whole foods" raaka-ainesta. Tämä tarkoittaa ruokia, jotka ovat mahdollisimman luonnollisessa muodossa, kuten liha, kana, kananmunat, riisi, peruna, kasvikset jne. Mitä enemmän ruokaan on lisätty aineita sen jälkeen kun ne ovat otettu luonnosta sitä enemmän sitä on prosessoitu. Minimoi siis prosessoidun ruuan määrää.
 6. Minun olisi helppo sanoa sinulle tee sitä liikuntaa, syö tätä ruoka jne. Todennäköisesti saisit sillä tavoin tuloksia. Mutta mitä, jos et nautikaan tästä? Tai jokin liikunta muoto tai liike saa kipuja aikaan? Mitä, jos haluat käydä lauantaisin ystäviesi kanssa perinteiseksi muodostuneessa sushi buffassa, mutta ruokaohjelmassasi ei lue sushi buffet? ME KAIKKI OLEMME YKSILÖITÄ. Siksi otan aina sinut henkilönä ja yksilönä mukaan valmennukseen. Täten saamme parhaita tuloksia!
 7. Kommunikaatio on erittäin tärkeässä roolissa valmennuksessa. Tästä syystä uskon valmennuksessa jatkuvaan kommunikointiin ja tiedon vaihtoon. Uskon, että kuuntelu on yksi tärkeimpiä asioita
 8. Uskon unen merkitykseen. Unen riittävyyttä ja laatua en voisi korostaa likaa. Kun uni on kunnossa, lähes kaikki sujuu helpommin: arki jaksaminen paranee, liikunta tuntuu mielekkäämmältä, elämä hymyilee, ruokahalu ja himot vähenevät (varsinkin sokeri/rasva himot)
 9. Perustan ruokavalion makrojakauman (proteiinit, rasvat, hiilarit) seuraavalla periaatteella. 1) Proteiinia riittävästi, jotta kylläisyyden tunne pysyy yllä, sokerihimot poissa ja saadaan kropalle rakennuspalikoita 2) Riittävästi laadukasta rasvaa, koska se on tärkeää varsinkin hormonitoiminnalle 3) Hiilihydraatteja kulutuksen ja tavoitteiden mukaan. Riippuen siitä haluatko pudottaa painoa, saada enemmän lihasta. Hiilihydraatteja voidaan myös säätää ihan yleisen mieltymyksen mukaan. Kuten aiemminkin sanoin, jokainen mesistä on yksilö.
 10. Lihasmassan on ikään kuin vakuutus itsellesi jonka hankit kuntosalilta. Se maksaa itsensä takaisin esim. jouluna kun et voi vastustaa herkkuruokiasi. Enemmän lihasmassaa takaa enemmän energian kulutusta. Lisäksi se auttaa sinua, kun ikää tulee enemmän.

Nämä ovat vain muutamia ajatuksiani omasta toimintatavastani. 

Motivaatio

Jokainen meistä tietää, että ilman motivaatiota me ollaan hukassa. Ilman motivaatiota me ajelehditaan ilman päämäärää. On tärkeää, että meillä motivaatiota, jonka avulla pääsemme kohti tavoitteita ja asioita joita haluamme saavuttaa

5 Asiaa, jotka synnyttävät motivaatiota​

 1. Motivaatio syntyy tavoitteista
 2. Motivaatio syntyy mielenkiinnosta
 3. Motivaatio syntyy tuloksista
 4. Motivaatio ei synny itsestään
 5. Motivaatio syntyy tekemisestä