Omat periaatteeni ja valmennusfilosofiani

Päivitin "minusta" sivuille tänne kotisivuille periaatteitani ja valmennusfilosofiaa

Nämä ovat vain muutamia ajatuksiani omasta toimintatavastani. Olen tiivistämässä näitä kaikkia ajatuksia E-kirjan muotoon, jossa listaan omat TOP 100 vinkkiä. Käytännön esimerkein ja ohjein. Ennakkotilauksia voin ottaa vastaan: joni.rautiainen95@gmail.com (hinta kirjalla on avajaistarjouksena 20€)

Periaatteitani ja Valmennusfilosofiaa

  1. Jokainen ihminen on yksilö. Se mikä toimii sinulle ei välttämättä toimi minulle ja toisin päin. 
  2. Lähes kaikessa tekemisessä tärkeintä on kuitenkin consistency (säännönmukaisuus) ja se että voidaan noudattaa ja pysyä pitkäjänteisenä
  3. Liian nopeat muutokset puoleen tai toiseen voi johtaa haasteisiin. Kuten, jos rajoitetaan liian radikaalisti energiansaantia --> Ylensyönti kohtaukset tai mielettömät himot. Tai jos lisätään alkuun liikaa liikuntaa --> Loukkaantumisriski kasvaa tai liikunta alkaa menettää mielenkiintonsa
  4. Mitä "puhtaampana" pidät ruokavaliosi niin sitä vähemmän todennäköisesti himoitset herkkuja kuten sokeri tai rasvapitoisia nameja.
  5. Puhdas ruokavalio koostuu "whole foods" raaka-ainesta. Tämä tarkoittaa ruokia, jotka ovat mahdollisimman luonnollisessa muodossa, kuten liha, kana, kananmunat, riisi, peruna, kasvikset jne. Mitä enemmän ruokaan on lisätty aineita sen jälkeen kun ne ovat otettu luonnosta sitä enemmän sitä on prosessoitu. Aineita mitä lisätään ovat esimerkiksi suola, rasva, säilöntäaineet yms. Minimoi siis prosessoidun ruuan määrää.
  6. Minun olisi helppo sanoa sinulle tee sitä liikuntaa, syö tätä ruoka jne. Todennäköisesti saisit sillä tavoin tuloksia. Mutta mitä, jos et nautikaan tästä? Tai jokin liikunta muoto tai liike saa kipuja aikaan? Mitä, jos haluat käydä lauantaisin ystäviesi kanssa perinteiseksi muodostuneessa sushi buffassa, mutta ruokaohjelmassasi ei lue sushi buffet? ME KAIKKI OLEMME YKSILÖITÄ. Siksi otan aina sinut henkilönä ja yksilönä mukaan valmennukseen. Täten saamme parhaita tuloksia!
  7. Kommunikaatio on erittäin tärkeässä roolissa valmennuksessa. Tästä syystä uskon valmennuksessa jatkuvaan kommunikointiin ja tiedon vaihtoon. Uskon, että kuuntelu on yksi tärkeimpiä asioita
  8. Uskon unen merkitykseen. Unen riittävyyttä ja laatua en voisi korostaa likaa. Kun uni on kunnossa, lähes kaikki sujuu helpommin: arki jaksaminen paranee, liikunta tuntuu mielekkäämmältä, elämä hymyilee, ruokahalu ja himot vähenevät (varsinkin sokeri/rasva himot)
  9. Perustan ruokavalion makrojakauman (proteiinit, rasvat, hiilarit) seuraavalla periaatteella. 1) Proteiinia riittävästi, jotta kylläisyyden tunne pysyy yllä, sokerihimot poissa ja saadaan kropalle rakennuspalikoita 2) Riittävästi laadukasta rasvaa, koska se on tärkeää varsinkin hormonitoiminnalle 3) Hiilihydraatteja kulutuksen ja tavoitteiden mukaan. Riippuen siitä haluatko pudottaa painoa, saada enemmän lihasta. Hiilihydraatteja voidaan myös säätää ihan yleisen mieltymyksen mukaan. Kuten aiemminkin sanoin, jokainen mesistä on yksilö.
  10. Lihasmassan on ikään kuin vakuutus itsellesi jonka hankit kuntosalilta. Se maksaa itsensä takaisin esim. jouluna kun et voi vastustaa herkkuruokiasi. Enemmän lihasmassaa takaa enemmän energian kulutusta. Lisäksi se auttaa sinua, kun ikää tulee enemmän.
Takaisin blogiin