Aloita heti

Miksi aloittaa muutos heti eikä vuoden alussa?

Alex Hormozi on sanonut loistavasti ”Jos aloitat silloin, kun sinulle on kiirettä tai ajankohta on muuten vain ”huono”. Mieti jos aloitat juuri silloin. Mieti kuinka helppoa tekemisestä tulee sitten, kun kiire helpottuu”. Mieti tätä hetki. Mieti, jos aloitat sen elämätapamuutoksen silloin, kun töissä on kiirettä ja vielä joulukin on lähestymässä. Mietin kuinka helppoa, siitä tulee sitten, kun kiire helpottaa. Voin vastata tähän itsekin: äärimmäisen helppoa.

Lisäksi mieti tilanne, että aloitat esimerkiksi elämäntapamuutoksesi silloin, kun ”ajankohta” on oikea. Mitä sitten, kun elämäntilanteesi vaikeutuu. Sinulle tulee töissä kiirettä, perheesi vaati enemmän aikaa tai mitä ikinä tahansa yllättävää sattuu. Miten elämätapamuutoksellesi tapahtuu? Uskotko, että jatkat edelleen sitä vai putoatko kyydistä. Aloita siis silloin, kun aika ei ole niin otollista.

Ajattele tilanne, jossa ruokavaliosi on nyt retuperällä. Eli käytännössä syöt mitä sattuu ja milloin sattuu. Ajatukset päässäsi kuitenkin sanoo: ”Ei se nyt kannate aloittaa, kun on tuo pääsiäinen tulossa ja ennen sitä on vielä Mikon 50v. juhlat. Aloitan sen jälkeen”.

Arvaatko mitä? Pääsiäisen ja Mikon juhlien jälkeen on kohta vappu ja sitten on sen ja sen synttärit sekä ne juhlat. Sitten onkin jo juhannus. Toisin sanoan sopivaa aikaa on erittäin vaikea löytää. Miksi? Koska sellaista harvoin on. Niin sanotusti tähdet asettuvat harvoin kohdalleen, jolloin olisi juuri sopiva aika. Vain sinä voit järjestää itsellesi sopivan ajan ja yleensä se on juuri nyt.

Lopuksi vielä mainittakoon se, että asiat harvoin ovat niin vaikeita miltä ne kuulostavat aluksi. Otetaan jälleen esimerkiksi tämä elämäntaparemontti. Tämä saattaa tuntua ja kuulostaa isolta asialta. Mutta kuten mainitsin, asiat harvoin tätä ovat.

Kun alat lähestyä elämäntaparemonttia pienin askelin, pala palalta, pian huomaat, että eihän tämä nyt niin kummoinen asia ole. Hetken kuluttua huomaat, että et edes ajattele koko asiaa, vaan olet suorittanut tämän ”elämäntaparemontin” ja olet muodostanut itsellesi uudet tavat. Tästähän siinä loppupeleissä on kyse. Eivät huippu-urheilijat tai ”hyvässä kunnossa” olevat ihmiset jatkuvasti ajattele sitä mitä syövät ja miten liikkuvat. He vain tekevät niitä asioita mihin ovat tottuneet ajan kanssa. Jos hekin tekevät sitä, miksi sinäkin et voisi? Ihmisiähän me kaikki olemme.

Takaisin blogiin